BAĞDAT FAJİTA BAHARATI 1 KG
Türkiye’nin İçi Bağdat Baharat ile Rahat!
Bağdat Baharat’ı sektöründe öne çıkaran temel özellikleri; kaliteli hammadde seçimi ve hijyenik üretimidir. Baharattaki öncelikli kalite göstergesi ise tat ve kokudur. Baharatın kalitesi yetiştiği ortama yani; iklim, toprak ve coğrafya koşullarına bağlıdır. Bu nedenle Bağdat Baharat ürünlerini en iyi yetiştirildikleri yörelerden seçer. Ürün kalitesini artırmanın bir diğer koşulu da kalite kontrollerini üretim öncesinde başlatmaktır.
Bağdat Baharat çiftçilerin, ziraat mühendisleri kontrolünde üretim yapmalarını ve bu şekilde ürün kalitesinin en üst seviyeye çıkmasını sağlar. Gerekli analizlerden geçirilmeden üretilen ve tüketiciye sunulan baharatlar insan sağlığını tehdit edici birçok hastalığa neden olabilirler. Bu nedenle baharatın teknolojik ortamda çeşitli fiziksel ve mikrobiyolojik işlemlerden geçirilmesi, tadının ve özelliğinin bozulmadan temizlenmesi son derece önemlidir. Özellikle kırmızı biber, topraktan aldığı bazı küf bakterileri yüzünden, doğru şartlarda ve teknolojik bir ortamda kurutma işlemine ve hijyenik koşullarda üretime tabi tutulmazsa, insan sağlığı için son derece riskli olan aflatoksin maddesini barındırır. Bağdat Baharat’ın asıl farkı da bu noktada Bağdat Baharat ürünleri aflatoksin içermez!
Kırmızı biber ve sebze kurutma gibi işlemlerini Kahramanmaraş – Türkoğlu’nda kurduğu ileri teknolojiye sahip Orta Doğu’nun ve Türkiye’nin en büyük baharat işleme - sebze kurutma fabrikasında, hijyenik ortam ve koşullarda gerçekleştiren Bağdat Baharat; karabiber, kimyon, tarçın ve yenibahar gibi taneli ve kabuklu ürünleri de tane olarak temin ederek, öğütme işlemlerini kendi tesislerinde gerçekleştirir. Böylece baharatın öğütülürken koku ve tazeliğini kaybetmemesini sağlar. İşte bütün bu hassasiyet, Bağdat markasının daha ilk anda “kalite ve güven”i akla getirmesinin başlıca nedenidir.
Fajita ya da fajitas, ızgara et ve buğday ya da mısır unuyla yapılmış tortilla ile ikram edilen bir çeşit yemektir. Orijinali dana eti ile yapılmasına karşın günümüzde tavuk ve karides ile yapılan çeşitlerini bulmak olasıdır.
Lokantalarda, et, soğan ve değişik tipteki dolmalık biberlerle birlikte pişirilmektedir. Yanında ise sos olarak avokado sosu, salsa sosu ve kremalı sos gibi soslar ile sunulmaktadır.
Fajita, İspanyolca'da "Etin en güzel bölümü" manasını taşımaktadır. Fajitanın püf noktası malzemelerin jülyen şeklinde doğranması, yüksek ateşte hızlıca sotelenmesidir.
Fajita Baharatı
Fajita, Meksika’ya özgü bol baharatlı bir et yemeğidir. Kırmızı et ve ya tavuk ile hazırlanabilir. Et soteden farklı olarak, bu yemekte hem etler hemde sebzeler julien tarzında kesilir ve bol baharat eklenir. Fajita baharatı; sarımsak tozu, soğan tozu, nane, tuz gibi baharatların karışımlarından meydana gelmiştir. Bu baharat ile et yemeklerini yaparken hem zamandan kazanacak, hem de bir lezzet şöleni yaratacaksınız.